1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. bami

bami

Door: erna_jannie

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-03-2002

Ingrediënten 6 personen



1 pond kipfilet - 3 ons Noorse garnalen - 3 knoflookteentjes - 3 uien - 3 dunne preien - stukje witte kool - 1/2 eetlepel ketjap manis - 1 eetlepel ketjap asin - 2 maggi bouillonblokjes - 1 theelepel djahe - 1 1/2 theelepel ketoembar - 1 blaadje laurier - 1 theelepel piment - klein stukje trassie - 1 flinke theelepel sambal badjak - 4 eieren - zout en peper naar smaak - olie.
1 pak eiermie (300 gram)


Verder heb je nodig


Koekenpan, wok of wadjan, knoflookknijper.


Met knapperig gebakken kip en Noorse garnalen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf de kipfilet in met wat zout en piment. Laat enige tijd intrekken. Breng een pannetje water aan de kook inclusief het blaadje laurier, kook in dit water de kipfilet gaar. Laat afkoelen en snij aan stukjes.
Kook intussen de mie beetgaar. (laat ook afkoelen)
Maak de uien, prei en knoflook schoon, snij de uien in stukjes, de prei in ringetjes en de kool in smalle reepjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok (of wadjan), voeg trassie, sambal badjak, uien, uitgeperste teentjes knoflook toe, tevens de djahe en ketoembar. Als de uien verkleurt de kool en prei toevoegen, ongeveer 1 minuut roerbakken. Voeg mie, garnalen, de twee soorten ketjap, en de verkruimelde maggiblokjes toe, schep dit geheel energiek op een hoog vuur door elkaar.
Kluts de eieren met een beetje peper en zout, en bak ze tot een grote omelet.
Verhit intussen opnieuw een beetje olie en bak hierin de aan stukjes gesneden kipfilet knapperig, laat uitlekken op een keukenpapiertje en vermeng het vervolgens door de bami. Nog even meebakken. Garneren met de aan reepjes gesneden omelet.

Serveertip

Plakjes komkommer, atjar tjampoer, satehsaus, geroosterde pinda's, lychees.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erna_jannie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top