1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. balkan zuurkoolschotel

balkan zuurkoolschotel

Door: theovangruisen

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-03-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ui
1 rode paprika
50 gram margarine
halve eetlepel paprikapoeder
750 gram zuurkool
2 theelepels karwijzaad
2 dl bouillon
100 ml creme fraiche



Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de margarine in een braadpan en fruit de ui en paprika ca. 2 minuten zachtjes aan.
Roer het paprikapoeder erdoor.
Giet de zuurkool af, en schep deze door het paprikamengsel.
Voeg ook het karwijzaad en de bouillon toe.
Smoor de groente met het deksel op de pan in ca. 20 minu zachtjes gaar.
Schel de zuurkool regelmatig om.
Roer de creme fraiche door de zuurkool en laat het geheel zonder deksel nog ca. 10 minuten zachtjes sudderen en deel van het vocht verdampen.

Serveertip

Lekker met aardappulpuree.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theovangruisen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top