balkan zuurkoolschotel

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-03-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
1 rode paprika
50 gram margarine
halve eetlepel paprikapoeder
750 gram zuurkool
2 theelepels karwijzaad
2 dl bouillon
100 ml creme fraiche
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel en snipper de ui.
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de margarine in een braadpan en fruit de ui en paprika ca. 2 minuten zachtjes aan.
Roer het paprikapoeder erdoor.
Giet de zuurkool af, en schep deze door het paprikamengsel.
Voeg ook het karwijzaad en de bouillon toe.
Smoor de groente met het deksel op de pan in ca. 20 minu zachtjes gaar.
Schel de zuurkool regelmatig om.
Roer de creme fraiche door de zuurkool en laat het geheel zonder deksel nog ca. 10 minuten zachtjes sudderen en deel van het vocht verdampen.

Serveertip

Lekker met aardappulpuree.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten