1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. spruitjestaart

spruitjestaart

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-03-2002

Ingrediënten 4 personen


VOOR EEN TAARTVORM VAN 24 CM.

VOOR HET DEEG:
100 gr. kwark, 1 ei, 2 el. olie, 150 gr. zelfrijzend bakmeel, 50 gr. bloem, 1 tl. zout.

VOOR DE VULLING:
500-750 gr. spruitjes, 200gr. magere spekreepjes, 2oo gr. creme frache,3 eieren, 100 gr. blauwe kaas (bijv. Danisch Blue), vers gemalen peper.


Verder heb je nodig


Vergiet, pan, scherp mesje, (event.) een keukenmachiene, spingvorm van 24cm.


Toen ik het zag dacht ik: "JIK"...maar vond het toch een uitdaging.. Toen ik het gemaakt had en proefde was het echt super lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de spruiten schoon en kook ze in ca. 5 min. beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 200?C.
Doe alle ingredienten voor het deeg in de keukenmachiene en laat draaien tot het een samenhangend deeg is.
Rol het deeg op een met bloembestrooide ondergrond, tot het een ronde lap is met een doorsnede van ongev. 30cm.
Bekleed de vorm met het deeg.

Bereidingswijze

Bak de spekjes uit, en schep de spuitjes in de vorm. Verdeel ze gelijkmatig over de bodem.
schep de uitgebakken spekjes uit de koekenpan en verdeel ze over de spruitjes.
Doe de creme frachein een kom en klop er de eieren door. Verkruimel de kaas en roer het door het mengsel.
verdeel het mengsel over de spruitjes in de taartvorm en maal er wat peper overheen.
Laat de taart in ca. 40 min. gaar worden in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Eet de taart warm of lauwwarm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariekeschep


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariekeschep
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top