GEVULDE SOEZEN

  • Belgisch, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
? 2 ? dl water of melk
? 150 g bloem
? 100 g boter
? 4 eieren
? snuifje zout
? ? l melk
? 2 eieren
? 25 g bloem
? 25 g vanillebloem
? 2 el suiker
? 1 pakje vanillesuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

? breng het water of de melk aan de kook en los er de boter in op,
? voeg het snuifje zout toe,
? zeef de bloem,
? als de boter gesmolten is voeg je er in een keer de hele bloem bij (op een matig vuur) en roer je deze met een houten lepel eronder tot het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt,
? schep het deeg in een kom en laat 2 minuten rusten,
? neem de mixer met de spiralen en mix er dan 1 voor 1 de eieren onder,
? vet een bakplaat in,
? doe het soezendeeg in een spuitzak met een rond of gekarteld spuitmondje,
? vul de spuitzak,
? spuit kleine of grote soezen op de bakplaat,
? zet ze in een voorverwarmde oven van 200?C gedurende 20 minuten,
? banketbakkersroom bereiden:
? de melk met de vanillesuiker aan de kook brengen,
? de eieren en suiker kloppen met een mixer tot een wit-schuimige massa,
? de bloem en vanillebloem toevoegen en eronder kloppen (gezeefd),
? giet de melk erbij en mix alles nog eens luchtig op,
? laten afkoelen,
? soezen uit de oven halen,
? het hoedje eraf knippen en nog rauw deeg eruit halen,
? opvullen met banketbakkersroom,
? eventueel nog gesmolten chocolade erover doen,
? opdienen.

Serveertip

? je kan ze ook opvullen met slagroom.
? je kan er ook nog een stukje fruit inleggen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten