1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gazpacho
  6. Gazpacho

Gazpacho

Door: aspergekokertje

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2002

Ingrediënten 4 personen


12 asperges 3 deciliter melk 5 deciliter kippenbouillon 1/2 rode paprika zonder zaadjes 1/2 gele paprika zonder zaadjes peper en zout


Verder heb je nodig


Mixer


Kan ook als soep gegeten worden maar is ook lekker als voorgerechtje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De dag voordien: Schil de asperges en snij het harde gedeelte weg. Kook de asperges in de bouillon beetgaar,doe er op het einde van de gaartijd de melk bij en laat nog even doorkoken.Mix de soep glad,kruid naar smaak met peper en zout en doe door een zeef.Zet in de koelkast. Bak de paprika's 4 minuten in heet frituurvet van 160?C.Leg ze op keukenpapier en wrijf er voorzichtig de vel af met een theedoek.Snij in fijne reepjes.Hou apart om er de gazpacho mee af te werken.

Bereidingswijze

De dag zelf: Verdeel de ijskoude soep over de borden en garneer met de paprika

Serveertip

Als je het als aperitiefje geet serveer het dan in kleine aparte kommetjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aspergekokertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top