Kugel met vis

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-03-2002

Gerecht uit de Joods-Russische keuken

Deel dit recept

Ingrediënten
ca 500 gr. gekookte vis, bijvoorbeeld kabeljauw,
botervis of schelvis, zonder graten
ca 700 gr aardappels, gekookt en
in dunne reepjes gesneden (gebruik vastkokende aardappels)
100 gr. lente-ui, in ringetjes
2 eetl.
boter
3 eieren
3 1/2 dl. slagroom
1 1/2 theel. zout
peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Smelt de boter in een koekenpan en bak de lente
uitjes lichtbruin.
Vet een ovenschaal in met boter.
Verdeel er
wat van de aardappelreepjes in, bestrooi die met zout en peper.
Doe er
dan een laag van de vis in, bestrooid met wat van de lente uitjes.

Bereidingswijze

Verdeel zo alle vis en aardappels en eindig met
een laag aardappels.
Klop de eieren los met de slagroom en giet die
over de Kugel.
Bak het geheel in een matig warme oven, ca 175 graden, in 45 minuten gaar.

Serveertip

Serveer de Kugel met een lekkere groene salade.

Kugel met vis is een traditioneel Joods recept.
Het kan gemaakt
worden voor feestdagen maar ook voor een weekend familie diner!
Prijatnovo appetita

Laatste reacties

habt avatar
habt 22-02-2003

gorosja

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten