1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Russische keuken
  5. Worteltjespudding

Worteltjespudding

Door: baboeschka

  • Russisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2002

Ingrediënten


6 middelgrote wortelen7 1/2 dl. melk8 hele cardemon pitten6 eetl. plantaardige olie of geklaarde boter (ghee)6 eetl. suiker1 a 2 eetl. sultanarozijnen1 eetl. gepelde, ongezouten pistachenoten, licht gekneusd1/2 liter licht geslagen slagroom


Verder heb je nodig




Gajar Ka Halva

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de wortelen en rasp ze fijn.Doe de
wortelen met de melk en de cardemonpitten in een pan met dikke bodem en
breng ze aan de kook.Draai het vuur op medium en laat het onder af
en toe roeren tot al het vocht is opgenomen.Pas de warmtebron aan als
dat nodig is.

Bereidingswijze

Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de olie
of geklaarde boter op medium hitte.Doe er het wortelmengsel in en
bak en roer dit tot het geen nat melkachtig uiterlijk meer heeft.
Het geheel moet een diepe, roodachtige kleur krijgen.Dit kan ca 10
tot 15 minuten duren.Voeg dan de suiker, rozijnen en pistachenoten
toe.Roer en bak nog ca 2 minuten tot alles goed gebakken en gemengd
is.

Serveertip

Deze halva mag warm of op kamertemperatuur geserveerd worden.Schep er een flinke dot slagroom naast!
Prijatnovo appetita



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baboeschka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top