1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Creme brulee
  5. Creme brulee

Creme brulee

Door: lilian_kookt

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2002

Ingrediënten 6 personen


2 dl melk,*2 dl slagroom,*1 tl. kaneelpoeder,*mespuntje gemalen kardemom,*200 g pure chocolade,*3 eidooiers,*100 g fijne suiker.


Verder heb je nodig


6 ovenvaste schaaltjes


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.Breng de melk met de slagroom aan de kook en neem de pan van het vuur.Breek de chocolade in kleine stukjes en roer ze door het melkmengsel tot ze gesmolten zijn.Roer in een kom de eidooiers met 40 g suiker los (niet schuimig!)en roer dit samen met het kaneelpoeder en de kardemom door de warme chocolade.Zet de schaaltjes in een braadslee en vul ze met de chocoladecreme.Zet de braadslee op het rooster in het midden van de oven en schenk zoveel heet water in de braadslee dat de bakjes half in het water staan.Bak de creme brulee ca. 30 min. tot hij stevig is.Neem dan de schaaltjes voorzichtig uit het waterbed en laat ze afkoelen in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de grill van de oven voor op de hoogste stand.Bestrooi de bovenkant van de creme met de rest van de suiker.Laat de suiker onder de hete grill lichtbruin kleuren.BLIJF ERBIJ STAAN,WANT DIT GAAT ERG SNEL!!! Serveer direct.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lilian_kookt
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top