1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coq au vin

Coq au vin

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2002

Ingrediënten 4 personen


4 grote kippenbouten (of ook 350 gram kipfilet)- zout en peper - 2 eetlepels zilveruitjes - 1 dikke plak gerookt ontbijtspek (1 ons) - 75 gram boter om te bakken - 1 bakje champignons (250 gram) - 1 flinke teen knoflook - 3 dl. rode wijn - 2 dl. gevogelte fond (pot 380 ml.) - bouquet garni


Verder heb je nodig


Bouquet garni is prei - wortel - peterselie - tijm - laurier in een bosje.
Beurre marie is 25 gram boter en 25 gram bloem, bereiding : gelijke hoeveelheid zachte boter en bloem door elkaar kneden en vervolgens met kleine stukjes tegelijk al roerend aan de saus (of soep) toevoegen om te binden.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kippenbouten inwrijven met zout en peper. Zilveruitjes onder stromend water in een zeef afspoelen en droogdeppen. Spek in reepjes snijden. Champignons in plakjes snijden. Bouquet bij elkaar binden.

Bereidingswijze

Verhit de boter in de pan en braad de kippenbouten hierin rondom bruin. Stukken kip uit de pan nemen. Spek en zilveruitjes in het braadvet fruiten. Knoflook erboven uitpersen en de champignons toevoegen. Kippenbouten weer in de pan leggen. Rode wijn en fond toevoegen. Bouquet garni toevoegen en aan de kook brengen. Met de deksel op de pan ca. 45 minuten zachtjes laten stoven. Bouquet garni uit de pan nemen. Ondertussen voor de beurre marie de boter en bloem kneden. Stukken kip uit de pan nemen en op een verwarmde schaal leggen. Beurre marie al roerend aan de saus toevoegen en de saus hiermee binden. Schep de saus over de kippenbouten.

Serveertip

Geef er krieltjes, aardappelpuree of rijst en een frisse salade bij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top