Provencaalse Kabeljauwschotel

  • Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-2002
  • Provencaalse Kabeljauwschotel

    Provencaalse Kabeljauwschotel

    Provencaalse Kabeljauwschotel

Lekker makkelijke doordeweekse ovenschotel. Smaakt goed met pasta.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram verse kabeljauw, 350 gram tomatenbasis (bijv. Heinz Tomato Frito),1 zak gemengde rattatouille-groenten, 2 el. zachte kruidenkaas (bijv. paturain), 1/2 zakje provencaalse kruiden, peper, zout, olie, 2 eetlepels creme fraiche, 2 eetlepels geraspte kaas.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 515,04 kcal
Koolhydraten 35,34 g
Eiwitten 34,81 g
Vetten 24,07 g
Benodigdheden
Bakpan, kleine ovenschaal, oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze

Doe wat olie in de pan en bak de groentenmix op hoog vuur beetgaar. Voeg de tomatenbasis en de kruidenkaas toe en warm alles goed door. Breng de saus op smaak met de provensaalse kruiden, peper, zout en creme fraiche. Vet de bodem van de ovenschaal in en leg de rauwe kabeljauw in de ovenschaal. Schenk de saus erover en strooi de geraspte kaas er bovenop. Bak de visschotel gaar in circa 20 minuten.

Serveertip

Lekker met tagliatelle. Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen en leg op elk bord een hoopje pasta. Schep de vis, met wat saus, daar bovenop en garneer met wat peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

meeuw405 avatar
meeuw405 21-06-2019

Leuk recept en ga dit vandaag maken. Smulgroet Els

ChefJeroen84 avatar
ChefJeroen84 11-08-2016

Verrassend lekkere saus! Een echte aanrader en zeer gemakkelijk te bereiden. Bedankt!

Queeny1724 avatar
Queeny1724 24-10-2012

Een woord......jammie!!!!

jeanne1964 avatar
jeanne1964 12-11-2011

goedemorgen, ik heb dit recept gisteren gemaakt en het was echt heerlijk. dus deze komt echt vaker op tafel. groetjes jeanne

blackball avatar
blackball 26-08-2011

Dit recept was ( al heb ik het zelf gemaakt) Goddelijk !!!!

parel62 avatar
parel62 27-02-2011

hoii ook ik heb dit gerecht gisteren gemaakt was echt heerlijk en gaat ook in mijn kookboek op aanrecht om nog vaker hier op tafel voor te zetten .thanxx

eliasar avatar
eliasar 27-02-2011

Heb dit gerecht vanavond gemaakt met toscaanse wokgroenten. Het was heerlijk dus een succes..deze houden we erin. Loes

ger1958 avatar
ger1958 25-02-2011

Dit gerecht staat hier voor vandaag op het menu. Ik heb de saus al even geproefd en die beloofd al heel veel !! Dank voor dit lekkere recept.

wideciro avatar
wideciro 24-02-2011

dat klinkt lekker, neem ik mee, dankjewel, Desiree

ruthbrock avatar
ruthbrock 23-02-2011

deze visliefhebber heeft dit recept geprint, ik ben erg benieuwd. groetjes ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten