1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Cannelloni
  5. Italie: Cannelloni al tonno

Italie: Cannelloni al tonno

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-03-2002

Ingrediënten 4 personen


12 cannelloni, ca. 300 gr. tonijn in olijfolie uit blik, 3 eetlepels kappertjes, 2 hardgekookte eieren, 50 gr. ricotta, 2 teentjes knoflook uit de knijper, 150 ml besciamella, 300 ml tomatensaus, boter om ovenschaal mee in te vetten, zout en peper



Cannelloni met tonijn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Let op: sommige cannelloni kunnen rauw de oven in, maar anderen moeten eerst gekookt worden. Lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Bereidingswijze

Laat de tonijn uitlekker. Kook de eieren. Mix de tonijn, eieren en ricotta goed doorelkaar, bv. in een keukenmachine.
Schep de kappertjes erdoor heen. Vul de cannelloni met dit mengsel, ik gebruik altijd een theelepeltje.
Verhit een beetjes olie in een steelpan en fruit de knoflook. Voeg de tomatensaus toe en zout en peper naar smaak,
laat de saus 20 minuten zachtjes koken. Eventueel kun je wat chilivlokken of een rood pepertje toevoegen.

Beboter de ovenschaal, schenk hierin een laagje tomatensaus. Leg de gevulde cannelloni hierop. Schenk de rest van de tomatensaus en de besciamella erover heen. Dek de overschaal af met aluminiumfolie en plaats de schaal in de voorverwarmde oven op 180?C voor 40 minuten. Haal na 20 minuten de folie eraf en laat de schaal onbedekt in de oven.

Serveertip

Bron: Cucina Piemonte Net - vertaald en bewerkt door Liesbeth H.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marsupia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marsupia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top