1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse keuken
  4. Kaasfondue
  5. Kaasfondue

Kaasfondue

Door: mathy48

  • Zwitsers, Feestmaaltijd
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-03-2002

Ingrediënten 4 personen


400 ge Gruyere, 500 gr volvette emmenthaler, 1 theel. citrpensap, 1 teentje knoflook,4 theel. maizena, 1.5 glas droge witte wijn, 1 borreglas kirsch, cayennepeper, paprikapoeder, snufje witte peper, 1 Stokbrood, Augurkjes, zilveruitjes en stukjes salami, stukjes ananas en druiven.


Verder heb je nodig


Caquelon (aardewerk fonduepan)


Gezellig en lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De kaas raspen, knoflook doormidden snijden en de caquelon er mee inwrijven. De kaas met het citroensap in de caquelon doen en op het fornuis verwarmen, de kaas laten smelten. De maizena vermengen met de kirsch en toevoegen, de wijn, peper en nootmuskaat erdoor roeren en alles verhitten tot de kaas is opgelost.

Bereidingswijze

Zet de caquelon op een rechaud op tafel en serveer met de druiven, ananas, salami, uitjes, augurkjes en in blokjes gesneden stokbrood. Dit alles kan met fonduevorken in de kaasfondue gedoopt worden.

Serveertip

Als de kaasfondue te dik is, een beetje witte wijn toevoegen.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathy48
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top