tortellini met pestosaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-03-2002

Simpel en heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 zakjes tortellini met kaasvulling a 250 gram, 1 groentebouillonblokje, 2 eetlepels olie, 1 uitje, 2 tenen knoflook, 1 potje groene pesto, 1 pakje (slag)room van 200 gram, parmezaanse kaas, een half zakje pijnboompitten.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ui en knoflook snipperen.De pijnboompitten in een droge koekenpan even roosteren.

Bereidingswijze

De tortellini zoals aangegeven op de verpakking koken, samen met het bouillonblokje. Intussen in een braadpan de olie, ui en knoflook doen, en op een heel zacht pitje laten sudderen, eventueel op een sudderplaatje, de ui mag niet te bruin worden. De pesto erdoor roeren, en meteen ook de room. Op een niet te hoog vuur verwarmen, niet helemaal laten koken. De inmiddels gare tortellini erbij doen en vermengen. Als laatste de pijnboompitten erover strooien.

Serveertip

Aan tafel serveren met parmezaanse kaas erbij en eventueel een lekkere frisse salade. Natuurlijk hoort hier een lekker glaasje witte wijn bij.

Laatste reacties

dree4u avatar
dree4u 04-06-2018

Supersimpel en superlekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten