Witte chocolademousse met advocaat

  • Belgisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-2002

heerlijke snoeperij of dessertje

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gr witte chocolade, 2 dl room, 1 blaadje gelatine, 2dl advocaat, 150 gr mascarpone, 4 eiwitten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de room en laat er de chocolade in stukjes in smelten(NIET koken).Week de gelatine en smelt ze in het roommengsel.Laat he mengsel wat afkoelen en meng er dan de mascarpone, de advocaat en het opgeklopt eiwit onder.
Verdeel in glazen en laat stijven in de koelkast.

Serveertip

Serveer met een muntblaadje of een madarijntje in vlindertje gesneden.(vlindertje= een billetje van een mandarijn doormidden snijden zodat het nog aan elkaar vast hangt, en leg het opengesneden billetje open)

Laatste reacties

atalanteruns avatar
atalanteruns 13-02-2010

Ik ga het morgen proberen. Hopelijk wordt het opgeklopte eiwit niet opnieuw vloeibaar. :-(

dyingsatine avatar
dyingsatine 04-03-2002

Het is echt HEERLIJK!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten