Witte chocolademousse met advocaat
- Belgisch, Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-03-2002
heerlijke snoeperij of dessertje
Ingrediënten
200 gr witte chocolade, 2 dl room, 1 blaadje gelatine, 2dl advocaat, 150 gr mascarpone, 4 eiwittenBereidingswijze
Verwarm de room en laat er de chocolade in stukjes in smelten(NIET koken).Week de gelatine en smelt ze in het roommengsel.Laat he mengsel wat afkoelen en meng er dan de mascarpone, de advocaat en het opgeklopt eiwit onder.
Verdeel in glazen en laat stijven in de koelkast.
Serveertip
Serveer met een muntblaadje of een madarijntje in vlindertje gesneden.(vlindertje= een billetje van een mandarijn doormidden snijden zodat het nog aan elkaar vast hangt, en leg het opengesneden billetje open)
Laatste reacties
Ik ga het morgen proberen. Hopelijk wordt het opgeklopte eiwit niet opnieuw vloeibaar. :-(
Het is echt HEERLIJK!!