Ei met zalm
- Belgisch, Feestmaaltijd
- 0-10 min.
op een bedje van spinazie. Paasgerecht
Ingrediënten 4 recipe.people
4 eieren, 500 gram spinazie, 4 mooie plakken gemarineerde zalm, 1 eetl. arachideolie. water, zout peper, azijn, saus hollandaiseBenodigdheden
wokVoorbereiding
Was de spinazie en laat zeer goed uitlekken.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de wok en bak hierin op hoog vuur al omscheppend de spinazie, voeg wat peper uit de molen en zout toe. Houd warm.
Breng intussen 1 ltr water aan de kook met 1 eeetl. zout en een flinke scheut azijn, draai het vuur laag en breek de eieren 1 voor een boven een kopje en laat ze zachtjes in het water glijden. Houd ze met 2 eetl. in model en pocheer ze 3 a 4 min. Leg op ieder bord een "bedje" spinazie, daarop het gepocheerde ei en daaroverheen een dekentje van gemarineerde zalm. Giet daaromheen wat saus hollandaise.
Serveertip
Heel feestelijk voor- of tussengerecht. Heel speciaal voor het Paasdiner