Ei met zalm

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 0-10 min.

op een bedje van spinazie. Paasgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 eieren, 500 gram spinazie, 4 mooie plakken gemarineerde zalm, 1 eetl. arachideolie. water, zout peper, azijn, saus hollandaise
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Was de spinazie en laat zeer goed uitlekken.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok en bak hierin op hoog vuur al omscheppend de spinazie, voeg wat peper uit de molen en zout toe. Houd warm.
Breng intussen 1 ltr water aan de kook met 1 eeetl. zout en een flinke scheut azijn, draai het vuur laag en breek de eieren 1 voor een boven een kopje en laat ze zachtjes in het water glijden. Houd ze met 2 eetl. in model en pocheer ze 3 a 4 min. Leg op ieder bord een "bedje" spinazie, daarop het gepocheerde ei en daaroverheen een dekentje van gemarineerde zalm. Giet daaromheen wat saus hollandaise.

Serveertip

Heel feestelijk voor- of tussengerecht. Heel speciaal voor het Paasdiner

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mathy48 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten