Zuurvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-03-2002

Lekker Limburgs recept!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilogram rundvlees, 3 grote uien, azijn, kruidnagels, laurierblad, 2 eetlepels appelstroop, 1 plak ontbijtkoek, zout/peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het vlees goed afwassen met een citroen, daarna in blokjes snijden en in een glazen kom of pot doen hieroverheen 3 eetlepels azijn gieten en wat water tot dat het vlees onderstaat. Doe er 2 laurierblaadjes bij en de 3 gesneden uien, 3 kruidnagels 3 peperkorrels en beetje zout en een mespuntje zwarte peper. Doe een deksel op de glazenpot en schud alles goed door elkaar. Doe de pot in de koelkast. De volgende dag het sap eruit schenken en het vlees een beetje laten uitlekken.

Bereidingswijze

Doe 3 eetlepels olie en 1 eetlepel boter in een pan en braad het vlees gelijkmatig mooi bruin aan doe dan de in ringen gesneden uien erbij en laat ze ongeveer 1 minuut meebakken. Doe daarna de saus met laurierbladeren erbij, de peperkorels en de kruidnagels hoeven er niet bij.Doe de deksel op de pan en draai het gas op half en laat langzaam sudderen als de saus te weinig is doe er dan een beetje azijn aangelengd met water erbij. Als het vlees gaar is en bijna klaar is doe er dan 2 eetlepels appelstroop en 1 plak gebrokkelde ontbijtkoek bij,laat nog 3 minuten pruttelen. Succes verzekerd.

Serveertip

Kan met frietjes gegeten worden maar ook met aardappelen en rode kool

Laatste reacties

zalarzar avatar
zalarzar 18-04-2002

Heel gemakkelijk , maar ontzettend lekker .

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten