1. Home
  2. Recepten
  3. avocado

avocado

  •  , Salade
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 04-03-2002

Ingrediënten 4 personen


Een avocado
klein blikje zalm, of tonijn (naar eigen smaak of dieet op olie of water)
citroensap
zout (niet teveel!) en peper


Verder heb je nodig


Keukenmachine kan handig zijn, maar hoeft niet


Gebruik dit recept als broodsmeerseltje, of als basis van een salade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Koop de avocado 1-2 dagen van tevoren. De exemplaren in de winkel zijn vaak niet helemaal rijp. Je moet er een deukje in kunnen duwen, maar als je dat deukje gemaakt hebt, moet je hem ook direct kopen (wel zo netjes), en verwerken!

Bereidingswijze

Snij de avocado door tot de pit, en draai beide helften van elkaar af. De grote pit kan je er dan vrij makkelijk uitwippen. Schil de avocado, ook dit gaat erg makkelijk.
Prak het avocadovlees met een vork, of gebruik een keukenmachine. Ik vind klontjes in de avocadopulp niet zo lekker, maar misschien vind jij het wel lekker... Doe er in ieder geval voor het prakken een scheutje citroensap (vers of uit een flesje) bij, want avocado verkleurt nog sneller dan een geschilde appel!
Draai het blikje tonijn of zalm open. Vooral bij zalm moet je de inhoud goed nalopen, er zitten vaak stukjes vel of ruggewervel (graat) in! Verwijder dit.
Meng de vis met de avocadopulp. Ik vind het lekker om de vis niet al te fijn te prakken, maar ook nu geldt: jouw smaak is het belangrijkst.
Proef nu. Een flinke draai peper uit de molen vind ik heerlijk! Met zout ben ik nogal terughoudend, de vis uit blik is al zout genoeg... Als je avontuurlijk bent aangelegd, kan je er wat kruiden of specerijen bij doen.

Serveertip

Dit mengseltje kan je altijd op een lekker vers boterhammetje smeren!
Maar het is ook te gebruiken als basis voor een slaatje. In dat geval kan je 2 kleine (of 1 groot) blikje vis gebruiken, en 2 avocado's. Schik wat sla (uit een zakje, of fijngesneden van een krop sla-soort dat je lekker vind) op een groot bord, en leg in het midden de avocado-vis. Eventueel afmaken met augurkjes, tomaat, komkommer, of wat je anders lekker vind.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sintevreetaan


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sintevreetaan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top