babi pangang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-03-2002
  • babi pangang

    Babi pangang

    Babi pangang

Indisch gerecht met geroosterd varkensvlees

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg. speklapjes, zonder zwoerd,
2 teentjes knoflook,
1 thl.ketoembar,
2 eetl. babipangang kruiden (five spices)+(evt. 1 eetl. anijs),
3 eetl. ketjap manis,
beetje water,
zout
peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

Maak van alle ingredienten, behalve de speklapjes, een marinade en leg de speklapjes daarin voor ongeveer 2 uren.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden, evt. ook gril gebruiken, maar dan regelmatig omdraaien.
Leg de speklapjes op het rooster en rooster ze gaar. Snij de gare lapjes in stukjes, en serveer ze met babi pangang saus (zie recept op smulweb)

Bron

Betty Tanasale

Serveertip

Met rijst, kroepoek en bv. sambal goreng boontjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten