Skokkermoppen

  • Regionaal, Banket
  • 30-60 min.

Skokkermoppen is de naam vor een soortemint 'speculaas', zeg maar suunterklaoskoek. Of die roende, dikke koekies op 't eiland Skokkelaand van vor de ontreuming in 1859 ebakt worden, is niet mit ziekereid te zeggen. Wel is bekind, dat de leste winkelierster van 't eiland, dat was een vrouw Spit, de moppen eut Kaampen liet koemen in an tjalkskippers in toeristen verkoft. Dit recept is op eskrieven eut de moend van bakker Leendert Hakvoort op Urk, die ok de kunst van 't bakken van Skokker moppen machtig was.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kilo patintbloem, 6 oens botter of margarine, 4 oens basterdsukker, 1 ei, 15 gram spikkelaos-kruien, 10 gram bakpoeier
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

020303

Bereidingswijze

Botter in sukker duur 'nkanger roeren. Kruien in bakpoeier duur de bloem doen in bij 't mingsel van botter in sukker voegen.
't Dieg dat je op die menier kregen, effien wat stever lotten worren, in er dan rollen van maken zo dikke as een gulden. Van die rollen moet je skijfies ofsnijen van ongeveer angereve sintimeter dikte. Mit de snijkaant op de ploat zetten mit tussenreumten van twie sintimeter.
In de gasoven bakken. Bakteed tussen de twientig in veef-en-twientig menuten. Stand viere.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kiekendiefje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten