Moederdag ontbijt

  • Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-03-2002

Het is nog niet zover.....maar alvast een hint???

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
-verschillende broodsoorten: witbrood, bruinbrood,
beschuit, croissant, broodjes
-jam, hagelslag
-kaas, vleeswaren
-boter
-1 ei
-sinaasappelsap
-muesli, cruesli
-melk of yoghurt
-thee of koffie.


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
steelpannetje
-schaaltje voor muesli of creusli
-3 bordjes
-glas

Bereidingswijze

Doe het ei in het steelpannetje en doe er zoveel water op dat het ei onder water staat. Zet het pannetje op een hoog vuur en breng het water aan de kook.
Als het water kookt, laat je het ei nog ongeveer 4 minuten doorkoken om daarna onder de koude kraan het ei te laten schrikken Als je het ei nog niet direkt nodig hebt, houd je het warm in een theedoek.
Leg de verschillende broodsoorten netjes op een bord of, als je dat hebt, in een broodmandje.
Schik de plakjes kaas en de vleeswaren netjes op een bordje. Doe de muesli of de cruesli in een schaaltje en doe er melk, yoghurt of sinaasappelsap op. Wat je moeder 's morgens drinkt weet je het zelf het beste.
Zet alles netjes op tafel. De tafel dek je netjes en je zet een bosje bloemen op tafel. Zet het ei in een eierdopje en schenk sinaasappelsap in het glas. (Vergeet vooral niet na het ontbij ook nog even de afwas te doen).

Serveertip

Je kunt het ontbijt ook op bed brengen. Smeer dan het brood en doe het beleg erop. Schenk een kopje thee of koffie in en zet alles op een groot dienblad. Doe wel voorzichtig op de trap.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten