1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. *Stoofvlees*

*Stoofvlees*

Door: san31

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-03-2002

Ingrediënten 4 personen


-750 g doorregen runderlappen
of sukadelappen
-1 grote ui
-50 g boter
-2 eetl. tomatenpuree
-zout en versgemalen peper
-0,5 l water
-2 laurierblaadjes
-2 kruidnageltjes
-2 eetl. azijn
-2 theel. aangeroerde maizena of allesbinder.


Verder heb je nodig


Braadpan.


Echt moeilijk om dit "draadjesvlees" lekker klaar te maken is dit niet!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat het vlees op kamertemperatuur ko-
men. Snipper de ui

Bereidingswijze

Verhit de boter in een braadpan. Braad het
vlees rondom aan en bestrooi met wat zout en
peper. Neem het vlees uit de pan. Laat de ui in
de braadboter glazig fruiten. Voeg de tomaten-
puree toe en laat kort meebakken. Blus af met
het handwarme water en voeg de laurierblaad-
jes, de kruidnageltjes en de azijn toe. Breng
aan de kook en leg het vlees terug in de pan.
Laat met het deksel op de pan op een zo laag
mogelijk pitje circa 3 uur stoven tot het vlees
gaar is. Proef of er nog zout en/of peper bij
moet en bind de saus met allesbinder of
maizena.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen of
aardappelpuree en groenten naar keuze,
bijvoorbeeld sperzieboontjes.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van san31
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top