1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. patatas alioli

patatas alioli

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2002

Ingrediënten 4 personen


350 gr aardappelen
1/2 kop mayonaise
3 teentjes knoflook
2 el gehakte peterselie
zout



Aardappelen in knoflookmayonaise.
Een tapa van het soort dat vaak door het huis wordt aangeboden als je een drankje besteld.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Brende de aardappelen aan de kook met zout watre, doe het deksel op de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken. Draai dan de warmtebron uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staan tot ze zacht zijn (ca. 15 min.). Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 cm.
Roer in een schaal mayonaise, knoflook en peterselie doorelkaar. De mayonaise moet aan de dunne kant zijn om goed te kunnen vermenegen met de aardappelen, indien nodig verdunnen met een beetje citroensap. Schep de aardappelen hier voorzichtig door, breng op smaal met zout en peper en laat een minutt of 20 op kamertemperatuur staan alvorens ze op te dienen. Of maakt het gerecht van te voren klaar, zet het in de koelkast en laat het vervolgens voor het serveren op kamertemperatuur komen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lechef2


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lechef2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top