Chocotiramisu

  • Belgisch, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-03-2002

Het is een heerlijk recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 ei, 2el suiker, 100g slagroom, 3 repen pure chocolde, 125g mascarpone, 10 lange vingers, 3el koffie, 1/2 pakje vanillesuiker, beetje cacao
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 middergrote schaal, 1 eetlepel, 1 elektrische mixer, 1 mengkom, 1 pannetje, 1 vork, 1 kleine soufflevorm

Bereidingswijze

1. Sla het ei kapot op de rand van de schaal. Laat de dooier van de ene helft van de eierschaal in de andere glijden en laat het eiwit weglopen. Doe de dooier in de schaal; het eiwit heb je bij dit toetje niet nodig.
2. Nu doe je de suiker bij de eierdooier en je klopt met de mixer eierdooier en suiker heel schuimig.
3. Verwarm bijna de helft van de slagroom in het pannetje en doe de stukjes chocolade erin. De room mag niet echt volop koken. Roer de chocolade en de room met de vork net zolang tot de chocolade opgelost is. Dan giet je de lauwwarme room terug bij het eimengsel en mengt alles goed door.
4. Voeg de mascarpone aan de massa toe en roer alles weer goed door.
5. De rest van de room en het halve zakje vanillesuiker klop je heel stijf met de afgespoelde gardes van de elektische mixer en dan schep je het mengsel door de chocolademassa.
6. Leg de lange vingers op de bodem van de soufflevorm en druppel er de koffie over. Daarna schep je de room erop, de je alles af met de zoete room en strooi je er nog wat cacao over. Dan zet je het in de koelkast en je laat het daar minsens 2 UUR staan.

Serveertip

Serveer het met een paar stenen beeldjes erop. Dat is het teken dan het lekker is.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten