1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kwarteltjes met truffelpate

Kwarteltjes met truffelpate

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2002

Ingrediënten 2 personen


1 pot vleesfond (380 ml)
1 dl Madeera
2 eetlepels cognac
40 gr boter
4 kwarteltjes
zout, peper
boter
50 gr truffelpate



Truffel, ook wel ?testikel uit de aarde genoemd'; heeft een intense geur en smaak en wordt daarom slechts in zeer kleine hoeveelheden gebruikt. De reputatie van afrodisiacum is bewezen en hij wordt in de Franse keuken dan ook als onmisbaar beschouwd, in het bijzonder in de pate de foie gras en in de bereiding van bepaald vlees en gevogelte .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat in een hoge pan de fond, de Madeira en de cognac tot 2 dl inkoken en bewaar dit tot het gebruik in de koelkast.
Verwarm 4 borden voor.
Bestrooi de kwarteltjes met zout en peper.
Verhit in een pan 20 gr boter en bak de kwarteltjes, onder af en toe keren, in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
Snijd de truffelpate intussen in dunne reepjes en de rest van de boter in blokjes.
Breng de saus opnieuw aan de kook, klop er van het vuur af met een staafmixer of garde de boter door en breng op smaak met zout en peper.
Schep de saus op de warme borden, leg de kwarteltjes in het midden en garneer met de reepjes truffelpate.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lamia..


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lamia..
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top