Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Reebiefstuk met mosterd-roomsaus

Reebiefstuk met mosterd-roomsaus

Door: bimmel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-03-2002

Ingrediënten 4 personen


4 reebiefstukjes,
peper,
1 grote of 2 kleine struikjes witlof,
35 g boter,
1 theelepel verse tijm,
1 dl. wildfond pot,1 dl. slagroom,
1 eetlepel mosterd,
zout,
2 theelepels maizena,


Verder heb je nodig


Koekenpan,


Op een witlofbedje

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dep de biefstukjes met keukenpapier droog en bestrooi ze met wat peper. Halveer de witlofstruikjes in de lengte, snijd de harde kern weg en snijd de struikjes in luciferdunne reepjes.

Bereidingswijze

Verhit 25 gram boter in een Koekenpan en bak de biefstukjes 2-3 minuten per kant. Smelt intussen in een ander koekenpannetje de rest van de boter en roerbak de reepjes lof met de tijm ca. 2 minuten. Leg een nestje van lof op 4 warme borden en leg de biefstukken erop. Houd ze warm. Roer de fond en de slagroom door het bakvet van de biefstukjes en breng het aan de kook. Voeg mosterd, zout en peper naar smaak toe. Roer de maizena met 2 eetlepels water glad en bind de saus met dit papje.

Serveertip

Leg de biefstukken op 4 borden,schep wat saus erbij en geef de rest van de saus apart.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top