1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Babi ketjap
  6. Babi Ketjap

Babi Ketjap

Door: happy2day

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kilo varkensvlees ( hamlappen ),
2 flinke uien,
kentjour, djahe,
3 eetlepels trassi,
1 eetlepel sambal,
3 tenen knoflook,
1 zakje babi ketjap ( kokki djawa ),
3 eetlepels bruine suiker,
3 eetlepels ketjap manis,
2 theelepels citroensap,
zout, peper,
1 groot bouillonblokje.



Een heerlijk Indisch gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe het gesneden vlees in een schaal en kruid dit met djahe, kentjour, knoflook, zout en peper. laat even intrekken. Neem een wok of hapjespan en fruit de fijn gesneden uien in de olie. Voeg het bouillonblokje, de sambal en de trassi toe en laat het even sudderen met de warmtebron laag. Na enige minuten het gekruide vlees toevoegen en regelmatig omroeren. Gedurende het braden het zakje babi ketjap toevoegen en voortdurend het geheel omroeren om het gelijkmatig gaar te krijgen. De citroensap en ( om het af te maken ) de bruine suiker toevoegen om de smaak en de eigenschap van het gerecht te waarborgen.

Eet smakelijk.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top