1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Joegoslavische keuken
  5. goulasch

goulasch

  • Joegoslavisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-03-2002

Ingrediënten 4 personen


* 3 paprika,s rood/groen * 2 grote uien gesneden * 2 kleine blikjes tomatenpuree. * rundvlees bouillon 2 tabletten 1/4 liter of meer(warm) *paprikapoeder(pikant) 2 tl. * zout/peper 30 gr. boter * evt. bindmiddel * 500 gr.rundvlees bv. van ribstuk. scheut koffiemelk of room.


Verder heb je nodig


Braadpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bouillomtableeten oplossen in kokend water.Ui pellen en in dunne ringen of schijfjes snijden. Paprika,s wassen en in grove stukken snijden.

Bereidingswijze

Boter in de pan doen en als het schuim is weggetrokken het vlees dat flink bestrooid is met paprikapoeder in de pan lekker bruin laten worden dan de uien erbij doen en meebakken.Het vuur mag best wat hoog staan. zodat er geen vocht ontstaat waarin het vlees ligt te koken ipv bakken. regelmatig roeren zodat het niet aanbrand. Dan de tomatenpuree toevoegen een even meelaten bakken zodat het zuur verdwijnt. Dan de grove stukken paprika erbij doen en even laten mee bakken. Dit blus je af met de hete bouillon. Het vlees moet onder de bouillon staan.Deksel op de pan. Zet een vlamverdeler onder de pan en laat het 1 1/2 a 2 uur lekker sudderen het kan ook langer( het vlees is dan door en door gaar)Proef even of je nog zout en peper erbij moet doen. Op het laatst de room erdoor roeren.Mocht je het te dun vinden kun je het altijd nog binden met maizena of allesbinder.

Serveertip

Lekker met rijst en een frisse salade

Meestal maak ik een grote hoeveelheid klaar. Wat je over hebt kun je invriezen of je doet er meer water bij en het is dan een maaltijdsoep. Hieraan kun je dan nog wat pasta toevoegen bv macaroni(handje vol). Je hebt dan een heerlijk soep, lekker met stokbrood erbijOver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elisabethsc
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top