sopi di gjambo (okersoep)

  • Antiliaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-02-2002

Deze maaltijdsoep komt - in veel variaties - voor op bijna alle eilanden in het Caribisch gebied. Hij wordt bereid met okers (Hibiscus Esculentus): langwerpige, groene vruchten met een harige huis. Okers lijken op augurken, binnenin zitten zaadjes die na het koken prachtig rose worden. Op de Britse eilanden worden ze Ladies' fingers genoemd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pot rundvleesbouillon (340 gram),
10 okers,
1 makreelfilet (Gerookt),
5 pimentkorrels,
2 takjes selderij,
3 aardappelen (Nicola),
2 zoete aardappelen,
1 ui,
soepgroenten (diepvries: 100 gram),
2 liter water.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng het water, de bouillon en pimentkorrels aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken. Snij de ui in schijfjes en leg deze in het kokend vocht.
Als de inhoud van de pan een kwartier gekookt heeft (op laag vuur), voegt u de (in stukjes gesneden) makreel en de (partjes) zoete en gewone aardappelen toe.
Doe nu ook de soepgroenten en in schijfjes gesneden okers in de pan en laat nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Als de aardappelen gaar zijn is de soep gereed om op te dienen. Voeg zout naar smaak toe.

Serveertip

Serveer er eventueel foenchie (Antilliaanse griesmeeltaart) bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten