1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Pannenkoeken
  5. pannenkoeken met kokos en banaan

pannenkoeken met kokos en banaan

  • Thais, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-02-2002

Ingrediënten 4 personen


115 gr. rijstebloem * mespuntje zout * 2 eieren * 3 dl. dunne kokosmelk * groene kleurstof (eventueel)* 25 gr. geraspte of geschaafde kokos * olie om te bakken ** voor de vulling ** 2 eetl. limoensap * geraspte schil van een 1/2 limoen * 1 theel. suiker * 1 eetl. geraspt of geschaafde kokos * 2 bananen*


Verder heb je nodig


Koekenpan met dikke bodem


Deze pannenkoeken zijn zowel warm als koud erg lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de bloem en het zout in een kom en maak een holletje in het midden, breek de eieren erin en schenk er een beetje kokosmelk bij.
klop de bloem en andere ingredienten krachtig met een pollepel tot een glad,dik beslag.
klop langzaam de rest van de kokosmelk erbij, roer een paar druppels kleurstof erdoor. laat het beslag 20 min. rusten.
maak de vulling door limoensap,limoenrasp, suiker en kokos met elkaar te mengen. snijd de banaan in stukjes en meng ze erdoor.

Bereidingswijze

Roer het kokos door het beslag en verhit een beetje olie in een koekenpan met dikke bodem van 20 cm.doorsnee, giet de overtollige olie af en schep ongeveer 4 eetl.beslag in de pan.
draai de pan rond om de hele bodem te bedekken.
bak de pannenkoek 1 min. of totdat de onderkant mooi goudbruin is.
draai hem om en bak de andere kant.
laat de pannenkoek uit de pan glijden en houd hem warm. herhaal dit tot het beslag op is. vul de pannenkoeken met het bananenmengsel en dien ze direct op

Serveertip

Vouw de pannenkoek in vieren en schep de vulling erin. u kunt ze ook oprollen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top