1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Kaasterrine

Kaasterrine

Door: lekkerkoken1

  • Internationaal, Tussendoortje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-02-2002

Ingrediënten


Wachttijd ca. 2 uur
5 blaadjes witte gelatine
300 gr. mosterdkaas
300 gr. belegen kaas
3 bosuitjes
2 eetl. zoetzure paprikareepjes
2 eetl. sinaasappelsap
2 bakjes a 300 gr. selderiesalade
150 gr. creme fraiche
2-3 eetl. fijngehakte peterselie
versgemalen peper, zout
75 gr. veldsla



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water.
Snijd intussen de kaas in kleine stukjes, de bosuitjes in ringetjes en de paprikareepjes in kleine stukjes.
Verwarm het sinaasappelsap n een steelpan op zacht vuur.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze, van het vuur af, al roerende op in het warme vocht.

Bereidingswijze

Roer in een kom de selderijsalade met de creme fraiche en het gelatinemengsel door elkaar.
Schep de stukjes kaas met de bosuiringetjes, de paprika en de peterselie erdoor.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Bekleed een cakevorm (inhoud ca 1 liter) met huishoudfolie en schep het kaassalademengsel erin.
Laat de terrine in de koelkast in ca 2 uur opstijven.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top