1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. zoetzure rijstschotel

zoetzure rijstschotel

Door: speedy

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-1998

Ingrediënten 4 personen


300 gr. snelkookrijst
600 gr. rundergehakt
1 theel. tijm
1 theel. kerriepoeder
peper
zout
2 eetl. olie
200 gr. perziken in schijfjes
1 kleine komkommer in plakjes
1 1/2 dl. dragonazijn
3 eetl. basterdsuiker
2 theel. ma?zena
gembersap


Verder heb je nodig


-


Gehaktballetjes met perzik en komkommer

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Vermeng het gehakt met tijm, kerriepoeder, peper en zout. Maak er kleine balletjes van. Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes bruin. Voeg de perzikschijfjes, de plakjes komkommer, de dragonazijn en de basterdsuiker toe en laat circa 8 min. stoven. Bind het vocht met de aangelengde ma?zena.

Serveertip

Serveer de rijst er apart bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van speedy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top