1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Schotse keuken
  5. Haggis
  6. Haggis II

Haggis II

  • Schots, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-02-2002

Ingrediënten


1 schapenmaag
1 kg havermout
550 gr schapen- of lamsvet
500 gr schapen-, lams- of reelever
1/2 liter bouillon
schapenhart en -longen
1 grote ui
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel piment
zout en peper



Haggis is de meest traditionele van alle Schotse gerechten. Het wordt
altijd gegeten op Hogmanay (oudejaarsavond). Het is gevulde schapenmaag,
die er uitziet als een dikke worst. De fijnste Haggis maakt men met
reelever in plaats van met
schapenlever. Haggis moet worden opgediend op een zilveren schotel,
terwijl een Hooglander in kilt, spelend op een doedelzak, drie rondjes om
de tafel loopt. Men drinkt bij Haggis Whisky (zonder water, ijs, of
sodawater!)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de havermout licht in een grote koekenpan en wrijf de vlokken
fijn.
Hak het vet en de ui fijn.
Kook de lever kort en het hart en de longen wat langer en hak alles fijn.
Vermeng de havermout, het vet, de ui, de lever, het hart, de longen, de
bouillon en de kruiderij en stop dit in de maag, niet meer dan half vol.
Druk er de resterende lucht uit en naai de maag goed dicht.
Prik er hier en daar met een naald in om te voorkomen dat de maag tijdens
het koken openbarst.
Kook de schapenmaag in zeer ruim



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top