1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Marmitako, Spaanse kruidige gehaktballetjes

Marmitako, Spaanse kruidige gehaktballetjes

  • Spaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ui
1 dl Spaanse witte wijn
2 laurierbladen
4 dl vleesbouillon
3 teentjes knoflook
2 rode Spaanse pepers
500 gr rundergehakt
2 el paneermeel
2 eieren
4 takjes peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng in een kom het gehakt met wat zout, de eieren, het paneermeel en de uitgeperste knoflook. Maak van het vleesmengsel balletjes.

Bereidingswijze

Verhit in een pan de olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes gaar.
Verwijder de gehaktballetjes uit de pan. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de rode peper in de lengte door midden, verwijder de zaadjes en snijd de peper in kleine stukjes.Fruit de itjes in de overgebleven olie en voeg de tomaat en rode peper toe. Bak dit nog ca. 1 minuut door. Voeg nu de witte wijn, de vleesbouillon en het laurier toe en laat het sausje ca. 10 minuten zachtjes koken. Doe de gehaktballetjes in het sausje besprenkeld met fijngehakte peterselie.

Serveertip

Lekker met een frisse salade en warm stokbrood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_van_omalidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top