1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Keizerinnerijst

Keizerinnerijst

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-02-2002

Ingrediënten 4 personen


75 gr. Dessertrijst (paprijst), 3? dl. melk, 75 gr. suiker, 4 blaadjes gelatine, paar druppels vanille- essence, 3 dl. vanillevla, ? L slagroom, 2 eetl. suiker.

Voor de saus: ? Pot abrikozenjam, 1 dl. sinaasappelsap, sap van ? citroen.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de dessertrijst met de melk en de suiker volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Week intussen de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje kokend water en roer met de vanille- essence door de vanillevla. Klop de slagroom stijf met de 2 eetl. suiker en houd desgewenst wat achter voor de garnering. Roer eerst de vanillevla door de afgekoelde rijst en spatel er daarna de slagroom door. Schep de rijstevla in een met koud water omgespoelde puddingvorm en zet minstens 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast om op te stijven. Breng voor de saus de abrikozenjam met het sinaasappelsap en het citroensap aan de kook, roer de saus door een fijne zeef en laat afkoelen. Stort de pudding op een platte schaal en giet er de saus over. Garneer desgewenst met de achtergehouden slagroom en verse abrikozen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top