Scones met kaneel en chocolade

  • Engels, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2002

Erg gezellig en lekker voor bij de thee

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
350 gr zelfrijzend bakmeel; 2 el witte basterdsuiker; snufje zout; 60 gr koude boter; 1 ei; 1 dl karnemelk; 1 el grof geraspte pure chocolade; 1/2 el kaneelpoeder; melk; poedersuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en het zout in een kom. Wrijf de in stukjes gesneden boter door het bakmeel tot een kruimelig mengsel ontstaat. Roer het ei en de karnemelk erdoor en kneed tot een soepel deeg dat niet aan de handen blijft plakken. Verdeel het in twee gelijke porties. Meng door een deel de chocolade en door het andere deel de kaneelpoeder. Verwarm de oven voor tot op 220 graden. Rol de beide deegsoorten uit tot een lap van 2 cm dik en steek er met een glas of koeksteker cirkels uit. Bestrijk ze met melk. Bak ze op een met bakpapier bekleed bakblik in ca. 15 min. lichtbruin en gaar. Laat ze afkoelen en bestuif ze met poedersuiker.

Serveertip

Serveer ze met marmelade of een mengsel van gelijke delen geklopte slagroom en creme fraiche, op smaak gebracht met suiker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten