Chinese tomatensoep
- Chinees, Soep
- 60-120 min.
- Geplaatst op 27-02-2002
Pittig-zoete tomatensoep. Ik heb al veel recepten geprobeerd, maar deze is net zo als bij de Chinees!
Ingrediënten 8 personen
*1 liter water
*2 pakken gezeefde tomaten van 500 gram per stuk
*2 grote kippenbouten
*2 kippenbouillonblokjes
*1 ui
*2 tenen knoflook
*6 eetlepels suiker
*4 eetlepels zoete ketjap
*2 eetlepels azijn
*1 theelepel sambal( of meer naar eigen smaak)
*1 theelepel djahe
*1 theelepel sereh
*2 eetlepels maizena
*1 handje vol mihoen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 385,85 kcal |
Koolhydraten | 51,64 g |
Eiwitten | 26,70 g |
Vetten | 7,07 g |
Benodigdheden
Grote soeppan.
Bereidingswijze
Breng 1 liter water met de kip, bouillonblokjes, ui en knoflook aan de kook.
Laat dit dan 1 tot 1 1/2 uur zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
Haal alle ingredienten uit de bouillon.
Laat de kip een beetje afkoelen, haal het van de botten en snij het fijn.
Doe zolang in een schaaltje.Voeg de pakken gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng het geheel weer aan de kook.
Maak in een ander schaaltje een mengseltje van suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh.
Roer dit door de soep.
Roer de maizena met water tot een glad papje en voeg dit ook aan de soep toe.
Voeg de mihoen toe.
Laat alles nog eens 20 minuten heel zacht doorkoken.
Als laatste de gesneden kip toevoegen.
Serveertip
Je kunt eventueel ook nog een dun preitje of een paar bosuitjes in hele fijne ringetjes snijden en die als laatste bij de soep doen.
Eet smakelijk!
Laatste reacties
Heb dit recept nu een paar keer gemaakt ,na zoveel recepten te hebben geprobeerd maar dit is echt mijn favoriet...precies zoals bij een echt Chinees restaurant!...dikke 10! 😉
Ik gebruik door recept al jaren! Alleen maar ik zelf "tomatensaus" met uien, tomaten en knoflook, even met staafmixer er door een klaar. Als ik dit een poosje laat pruttelen, hoeft er later ook geen maïzena in. En ik doe er stukjes kipfilet in. En
Deze soep is heel erg lekker. Zelf vervang ik altijd 1 gezeefde tomaten door een blik met tomatenblokjes, dit maakt hem net even steviger. En er gaat een hand taugé in voor wat extra groenten.
Hij is heerlijk. Top receptðŸ‘ðŸ»
morgen deze soep maken, lijkt e erg lekker. Dankjewel!
Heerlijke soep! Ik heb naast de bosuitjes ook nog knapperige taugé toegevoegd. Een echte aanrader. Op de camping wordt deze soep graag genuttigd, samen met de buren. Een heerlijk knoflookbroodje erbij en smullen maar...
Heerlijk soepje, heb em niet hoeven binden. Mijn dank voor dit lekkere recept!
heerlijk, ik heb jou basis recept gebruik en de aanvullingen van de vele mensen die hem ook eerder gemaakt hebben, omelet reepjes erbij, klein potje appelmoes , iets minder suiker en maziana, bosuitje erin, fijn geknepen woknoedels, en zelf ook een kippenkruidenbuiltje mee laten trekken bij de kip met bouillon. en ik heb 1,5 liter water gebruik zodat de kip onder stond. voor herhaling vatbaar, zeer goed reacties op gekregen
Ik maakte Chinese tomatensoeo altijd volgens het recept van oma, maar was ook benieuwd naar andere recepten. Deze soep is echt heel erg lekker! Ik doe er minder suiker en iets minder azijn in. Verder maak ik hem, heel lui, met van die potjes kippenbouillon, zodat ik zelf de kip niet meer hoef klaar te maken... Daardoor issie ook veel sneller klaar natuurlijk. Verder vind ik de soep van zichzelf dik genoeg, dus ik doe er geen maizena bij. In plaats van mihoen, doe ik er vermicelli in en ik gooi er een zakje Oosterse roerbakgroenten bij. Heerlijk!
Zojuist gemaakt, wel het recept gehalveerd, en in plaats van mihoen stukjes spagetti erin gedaan. Ik vind hem heerlijk, misschien wel aan de zoete kant.