lasagne al forno

  • Italiaans,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-02-2002

Italiaanse gerecht met lagen vlees,macaroni en kaassaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
olijfolie om voor te bakken, 1 grote ui geschild en klein gesneden,1 teentje knoflook.geperst en vermengt met 1/2 theelepel zout,2 stengels bleekselderie schoongemaakt en klein gesneden,100 grm ontbijtspek zonder zwoerd klein gesneden,500grm rundergehakt,400grm tomaten uit blik, 1,5dl runderbouillon, 2 eetl. tomatenpuree,1 theel.suiker 2theel.verse fijngehakte oregano of 1 theel. gedroogde,versgemalen zwarte peper,175 grm lasagne, 50grm. geraspte parmezaanse kaas Dan voor de saus.
25grm boter,50 grm. bloem 6 dl melk mespuntje geraspte nootmuskaat, zout, peper 225grm.cottage cheeese of kwark gezeefd.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenscaal

Voorbereiding

oven voor ver warmen op 200graden

Bereidingswijze

verwarm 1 eetl. olie in een grote pan en bak hierin de ui,knoflook en selderie goudbruin. Voeg het kleingesneden spek toe en bak dit tot het knapperig is.Doe dan het gehakt erbij en laat dit, onder voortdurend roeren,bruin bakken.Roer er dan de tomaten,bouillon,tomatenpuree,suiker,organo,en zwarte peper naar smaak door.Breng dit alles aan de kook,doe het vuur lager en laat het,met het deksel op de pan, 20min. zachtjes sudderen,tot de saus ingekookt en dik is. Maak de saus als volgt:smelt de boter in een pan en voeger,alroerende,de bloem bij.
Laat deze 1a2 min. bakken en neem de pan van het vuur. Voeg dan beetje bij beetje melk toe. Zet de pan dan weer op het vuur en breng al roerende de saus aan de kook.Doe het vuur lager, voeg er dan peper en zout naar smaak toe en laat de saus zachtjes een paar min. doorkoken,tot ze dik wordt.Neem de pan van het vuur en roer de cottage cheese of kwark erdoorheen. Leg het vleesmengsel,de lasagne en de saus
in lage ineen beboterde ondiepe vuurvaste schaal als volgt:begin met een laag van het vleesmengsel,dan de lasagne en dan de saus .Strooi er dan de geraspte kaas over en zet de schaal dan in de voorverwarmde oven 190gradenof gascijfer 3/4.Laat
er in 30 min. een mooi bruin korstje opkomen.Zet de schaal meteen op tafel en smakelijk eten dit recept is de moeite waard .Het is mischien veel werk maar het loont zich.

Serveertip

salade met een glas rode wijn en het liefst een italaanse wijn

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten