Oosterse lamsfilet

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kleine aubergine
1 kleine courgette
1 halfliterblik kikkererwten
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 kleine koolrabi
500 gr lamsfilet in dunne plakjes
25 gr pistachenoten
2 eetlepels olie
25 gr pijnboompitten
1 verse rode peper of 4 gedroogde
1 rode ui in halve ringen
4 worteltjes
het sap van 1 limoen of citroen
allesbinder
kerrie, peper, zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de worteltjes en de koolrabi in dikke platte reepjes en de courgette
en de aubergine in gehalveerde plakken.
Blancheer de gesneden groenten 3-4 minuten in water met zout en het
citroen- of limoensap.
Kruid de plakjes lamsfilet met zout, peper en kerrie en roerbak ze vervol-
gens met de knoflook, de rode ui en de in ringen gesneden rode peper 2-3
minuten in de hete olie.
Roerbak daarna de geblancheerde groenten op hoog vuur 1 minuut mee.
Zet het vuur laag, voeg de kikkererwten, de pijnboompitten en de pistache-
noten toe en breng het pittig op smaak met zout en peper.
Bind het vocht licht met allesbinder en laat het vervolgens 1 minuut goed
op temperatuur komen.
Lekker met wilde saffraanrijst en een compote van verse vijgen.


Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lekkerkoken1 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten