
4 schijven Kalfsschenkel Ca. 3 cm. dik
1 winterwortel
200 gr. Bleekselderie
400 gr. ontvelde Tomaten in blik
1 grote ui
100 cc witte wijn
100 cc rode wijn
Bloem
Zout
Peper
2 tenen knoflook
Olijfolie
een beker boullion
1/2 theelepel rosemarijnpoeder
1/2 theelepel thijmpoeder
1/2 theelepel oreganopoeder
1/2 theelepel basilicumpoeder
Hapjespan met deksel
Ossobuco,zoals ik het in Italie heb leren maken,van goede leermeesters (moeders van onze vrienden)
Alle groente's wassen en in kleine stukjes snijden.
Vlees rondom met peper en zout inwrijven en daarna met de bloem geheel bedekken.
Olijfolie in de pan goed heet laten worden.
Het vlees in de pan doen en al regelmatig draaiend rondom mooi bruin laten worden .
De groente's toevoegen en al roerend een tijdje laten meebakken.
Na ca. 10 min. de warme boullion toevoegen en daarna tevens de witte en de rode wijn langzaam in de pan doen en de kruiden op het laatst toevoegen.
Het geheel, regelmatig roerend met de deksel op de pan, goed heet laten worden.
Daarna de warmtebron temperen zodat het geheel nog zachtjes prutteld en op deze manier laten stoven voor ca 4 uur.( wel regelmatig voorzichtig doorroeren )
Het lekkerste is het als je dit gerecht de volgende dag weer opwarmt en samen met aardappelpuree en bv. doperwten serveert.
niepoort 07-09-2020
Erg lekker. Ik vond de stooftijd wel erg lang, volgens mij is 2 uur wel voldoende. Kort voor het einde van de stooftijd heb ik het vlees even uit de pan genomen om de saus op hoog vuur lekker in te laten koken. Wij aten er papardelle bij en bestrooiden de saus met Parmezaanse kaas.