1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ossobuco
  6. Ossobuco

Ossobuco

Ossobuco
Ossobuco
  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-02-2002

Ossobuco,zoals ik het in Italie heb leren maken,van goede leermeesters (moeders van onze vrienden)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


4 schijven Kalfsschenkel Ca. 3 cm. dik
1 winterwortel
200 gr. Bleekselderie
400 gr. ontvelde Tomaten in blik
1 grote ui
100 cc witte wijn
100 cc rode wijn
Bloem
Zout
Peper
2 tenen knoflook
Olijfolie
een beker boullion
1/2 theelepel rosemarijnpoeder
1/2 theelepel thijmpoeder
1/2 theelepel oreganopoeder
1/2 theelepel basilicumpoeder


Verder heb je nodig


Hapjespan met deksel


Voorbereiding

Alle groente's wassen en in kleine stukjes snijden.

Bereidingswijze

Vlees rondom met peper en zout inwrijven en daarna met de bloem geheel bedekken.
Olijfolie in de pan goed heet laten worden.
Het vlees in de pan doen en al regelmatig draaiend rondom mooi bruin laten worden .
De groente's toevoegen en al roerend een tijdje laten meebakken.
Na ca. 10 min. de warme boullion toevoegen en daarna tevens de witte en de rode wijn langzaam in de pan doen en de kruiden op het laatst toevoegen.
Het geheel, regelmatig roerend met de deksel op de pan, goed heet laten worden.
Daarna de warmtebron temperen zodat het geheel nog zachtjes prutteld en op deze manier laten stoven voor ca 4 uur.( wel regelmatig voorzichtig doorroeren )

Serveertip

Het lekkerste is het als je dit gerecht de volgende dag weer opwarmt en samen met aardappelpuree en bv. doperwten serveert.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruwe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruwe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top