custard taart

  • Engels, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2002

Een typisch engelse "toetjestaart".

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het deeg: 175 g bloem, 1 tl zout, 75 g koude boter, 3 dessertlepels koud water, Voor de vulling: 225 ml melk, 1 volle eetlepel suiker, 2 grote eieren, versgeraspte nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een pie-schaal van ca. 18 cm dia en 4 cm diep, (of een vergelijkbare ovenschaal),evt. een keukenmachine

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 gr. C.

Bereidingswijze

1. Meng bloem met zout in een kom. 2. Wrijf de boter door het meel, totdat het kruimelig is. Je kan hiervoor ook de keukenmachine gebruiken. 3. Meng het tot een stevig deeg met het koude water. Laat het rusten terwijl je de vulling klaarmaakt. 4. Verwarm de melk zodat je de de suiker er gemakkelijk in kan oplossen, en laat het weer afkoelen. *)5. Klop de eieren licht maar niet zo dat het gaat schuimen. Voeg dit bij de melk. 6. Rol het deeg uit tot een cirkel van ca. 25 cm. Bekleed hiermee de pie-schaal. Snijd het teveel van de randen weg. 7. Schenk het custardmengsel in het deeg. Rasp er wat nootmuskaat overheen. 8. Bak het ca. 15 min. in de oven op 220 gr. C, zodat het deeg stevig wordt. Verlaag dan de temperatuur tot 200 gr. C (als het deeg te snel bruin wordt al eerder) en bak de taart nog ca. 25 min., in ieder geval totdat de vulling stevig is. 9. Laat ca. 5 min. afkoelen in de vorm. Stort hem dan voorzichtig op een theedoek die je over je hand houdt. Houd daarna meteen een taartrooster tegen de onderkant van de taart aan en draai hem weer om. Je kan deze taart warm eten.
*) Het oplossen van de suiker voorkomt dat het naar de bodem zakt, wat een nadelig effect heeft op de deegbodem bij het bakken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten