chow mein met varkensvlees

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2002

Serveren met kroepoek

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4oogr mie, 1 eetl droge sherry, 1 eetl zoete sojasaus, 1 theel. suiker, 450 gr. varkensvlees of kipfilet in smalle vierkantjes snijden 1 pot championschijfjes,1 ons krab sticks in schijfjes gesneden, 3 eetl olie, 1 theel geraspte gemberwortel 3 preien indunne ringetjes gesneden, 1 rode paprika in reepjes gesneden klein blikje bamboe scheuten in smalle reepjes,1/4 dl kippebouillon, 30 gr diepvries doperwtjes 1 theel. maizena. 1eetl water,zout en peper 1 eetl sambal badjak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De mie koken volgens de voorschriften onder de koude kraan afspoelen en goed uit laten lekken. De sherry mengen met de sojasaus en de suiker ,hier het vlees doorheen mengen en minstens 20 min. laten marineren.De olie in een grote wok verhitten en gember ,champions en prei hierin 5 min. roerbakken.De paprika ende bamboe sliertjes toevoegen en weer 4 min meebakken. de groenten uit de wok scheppen het vuur hoog zetten en het vlees erin doen (de marinade bewaren)Het vlees al omscheppend gaar bakken. krab en de sambal er bij doen De groenten er weer bij doen en door het vlees scheppen de kippebouillon er beetje bij beetje bij doen en goed blijven roeren.De erwtjes toevoegen en 2 min .meewarmen.De maizena met het water vermengen en de marinade hierbij doen.Het maizena mengsel door de vlees groente roeren.Goed roeren tot het mooi gebonden is de mie toevoegen en alles goed omscheppen, nog 3 min laten door warmen

Serveertip

serveren met kroepoek

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten