Kipfilets in dragonroomsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2002

Wij gaven dit recept een dikke acht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets

50 gr bloem

versgemalen peper

60 gr boter

2 preien, in ringen gesneden

2,5 dl droge witte wijn

2,5 dl kippenbouillon

1,5 tl gedroogde dragon

60 ml room

verse dragon als garnering
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bloem kruiden met peper. Kipfilets erdoor wentelen.
In een pan boter bruin laten worden en filets op matig vuur 3 minuten aanbraden; eenmaal keren. Uit de pan nemen en wegzetten. Prei in de pan doen, fruiten en bestrooine met de overgebleven bloem.

Bereidingswijze

Wijn en bouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen ; dragon toevoegen en zonder deksel 10 minuten laten sudderen.

Kipfilets weer in de pan doen en zonder deksel 10-15 minuten koken tot ze gaar zijn.
Room toevoegen en serveren met dragontakjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten