Confit de canard

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 26-02-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
25g grof zeezout,10g witte peperkorrels,gekneusd,1 el tijmblaadjes,1 blaadje laurier,verkruimeld,4 bouten van tamme eend,totaal ? 1200g),? 2 liter ganzenvet
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zeezout,peperkorrels,tijm, en laurier mengen.Eendenbouten met dit mengsel inwrijven.Bouten afgedekt 24 uur op koele plaats(b.v.koelkast)laten marineren.Ganzenvet verwarmen tot 85 graden.Eendenbouten goed schoonwrijven met doek en in ganzenvet leggen.Bouten moeten helemaal met ganzenvet bedekt zijn.Bouten 2-2? uur op heel zacht vuur in ganzenvet laten garen(let op dat temperatuur niet boven 85 graden komt).Bouten in vet laten afkoelen.Op deze manier kunnen ze 1 maand in koelkast bewaard worden.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.Bouten 25-30min.in midden van oven bakken tot vel krokant is.Je kunt ze ook in de koekepan krokant bakken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten