Geitenkaasje met champagne en perziken
- Belgisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 25-02-2002
Een echt feestelijk recept dat iedereen zal verleiden
Ingrediënten 4 personen
basilicum: 4 blaadjeschampagne: 2 soeplepels
verse geitenkaas: 4
perziken:1 blik
pijnboompitten: 4 soeplepels
sap van de perziken 4 soeplepels
likeuk van perziken: 2 soeplepels
peperbolletje van papaver(maanzaad): 1 soeplepel
Bereidingswijze
Dip de geitenkaasjes langs een zijde in de pijnboompitjes zodat ze hieraan vastkleven en leg ze dan op een ovenplaat. - Meng de likeur met de champagne en het sap van de perziken. - Hak de basilicum.- Snij de perziken in halve maantjes en schik ze op een diep bord in de vorm van een zonnetje. Kruid met wat peper.- Schuif ondertussen de geitenkaasjes in de oven van 160 a 170? gedurende 5 min en schik ze daarna op de perziken. - Overgiet dit met het sausje en overstrooi met het maanzaad en de basilicum.
Laatste reacties
Wat lijken jou recepten goed zeg!
Wat zijn jou recepten goed zeg!
lijkt me zeker erg lekker Jeanine, ik hou op zich niet van warm fruit, maar deze combinatie is vast erg lekker.