1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gehaktbrood

Gehaktbrood

Door: berti

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-02-2002

Ingrediënten 4 personen


450 gr mager rundergehakt, kalkoen of kip
50 gr ui, gesnipperd
45 gr groene paprika, fijngesneden
0,5 dl tomatensaus
1 geklutst ei
100 gr fijngesneden champignons
120 gr jonge kaas, in blokjes
2 sneeen brood, in kleine stukjes
0,5 tl chilipoeder
0,75 dl chilisaus



Alhoewel er al gehaktbrood bij mijn recepten staat, wil ik deze toch graag toevoegen.
Experimenteer met een combinatie van gemalen vlees, kruiden, vulling en smaakmakers tot je je eigen persoonlijke recept vindt - je kunt een gehaktbrood gewoon niet verpesten! Deze versie met kaas druipt letterlijk van de kaas en is heerlijk op brood. Je kunt dit mengsel ook gebruiken als vulling voor paprika's, kool, of zelfs tomaten en courgette. Van hetzelfde gehaktmengsel kun je lekkere gehaktballen maken door 1 dl jus over de gehaktballen te gieten en ze vervolgens afgedekt een uur in de oven te braden op 180 C.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten behalve de chilisaus en vorm tot een brood in een bakvorm. Schep chilisaus over het brood en bak 1 uur op 180 C.

Serveertip

Bron: Lekker wijntje.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top