1. Home
  2. Recepten
  3. Oesters met champagnesaus

Oesters met champagnesaus

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2002

Ingrediënten 2 personen


6 platte oesters
? gehakte grijze sjalot
1 glas champagne sec of brut
? dl room
1 eetlepel opgeklopte room
20 gr boter
citroensap
peper



Niet te verwonderen dat oesters befaamd zijn als afrodisiacum, je zou voor minder verleid worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De oesters openen, het oestervocht opvangen, zeven en in een pannetje gieten. De champagne, de sjalot en enkele druppels citroensap toevoegen, flink kruiden met peper. De oesters hierin enkele seconden pocheren, uithalen en warm houden.
Voor de saus; het pocheervocht tot 1/4 inkoken. De room toevoegen en licht laten indikken op het vuur. Van het vuur, de boter inroeren, de opgeklopte room toevoegen, eventueel bijkruiden en zeven.
De oesters in de gereinigde oesterschelpen leggen en op een oesterbord schikken. De saus over de oesters scheppen en ongeveer 1 min. licht kleuren onder de grill. Garneren met een toefje peterselie en meteen opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lamia..


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lamia..
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top