Banketbakkersroom

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Banketbakkersroom

    Banketbakkersroom

    Banketbakkersroom

Heerlijk in gebakjes en taart

Deel dit recept

Ingrediënten
2 eidooiers,
50 gram fijne tafelsuiker,
1 zakje vanillesuiker,
30 gram bloem,
2,5 dl melk

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

(voor 3 deciliter banketbakkersroom) Klop de eidooiers, tafelsuiker en vanillesuiker goed door elkaar, tot een gelijkmatige creme. Zeef de bloem erboven en roer het tot een glad mengsel.
Breng in een sauspan de melk aan de kook. Giet de warme melk bij het dooiermengsel.
Giet alles terug in de sauspan en breng het op een laag vuur weer aan de kook. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes doorkoken, tot het iets aan de bodem kleeft.


Tot slot doe je de room in een kom, die in een bak met ijskoud water staat. Laat de room al roerende koud worden. En klaar is je echte banketbakkersroom.

Serveertip

Klop wat slagroom zonder suiker en roer dit door de banketbakkersroom.
Op deze manier krijg je een heerlijke zwitserse room.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cowi avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten