1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine van lam met saffraan, gember en kaneel

Tajine van lam met saffraan, gember en kaneel

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-02-2002

Ingrediënten


? 1 kg in stukken gesneden lamsschouder
? 4 tomaten
? 2 teentjes knoflook
? 100 gram uien
? 4 gekonfijte citroenen
? ? theelepel gemberpoeder
? ? theelepel kaneelpoeder
? 1 plukje saffraan
? 400 gram peultjes (verwijder de steeltjes)
? 400 gram gedopte tuinbonen (eventueel te vervangen door verse doperwten)
? 100 gram hele amandelen
? 6 eetlepels olijfolie
? zout & peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de knoflookteentjes en de uien en snijd ze fijn. Laat ze fruiten in een stoofpan met de olijfolie. Doe er de stukken lamsvlees bij en laat ze enkele minuten bruinen. Was de tomaten en snijd ze in stukken. Doe ze in de stoofpan samen met het kaneelpoeder, de gember en de saffraan. Giet er een glas water bij en breng op smaak met zout en peper. U kunt ook een speciale tajineschotel van vuurvast aardewerk gebruiken. Dek af en laat gedurende een uur op een zacht vuur of in de oven sudderen. Snijd de gekonfijte citroenen in vieren en verwijder al het vruchtvlees, dat een bittere smaak geeft. Voeg na het uurtje sudderen de lege citroenschillen, de peultjes, de bonen en de amandelen bij het vlees. Dek af en laat nog eens 15 minuten sudderen. Heel warm opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top