Kruidige varkensfiletlapjes met rauwe ham

  • 30-60 min.

Gourmetgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1/2 zakjes verse Italiaanse kruidenmix, 1 bosuitje, 1/2 theelepel knoflookpasta (potje, Flowerband), (versgemalen) zwarte peper, 6 varkenfiletlapjes a la minute (ca. 200 gram), 6 plakjes prosciutti crudo of Serranoham. 1 bakje shii-take of champginons.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cocktailprikkers

Voorbereiding

1. In kopje kruiden heel fijn knippen. Bosuitje schoonmaken en fijnsnijden, Bosui en knoflookpasta door kruiden scheppen. Op smaak brengen met peper.
2. Filetlapjes elk in drieen snijden en kruidenmengsel over bovenkant verdelen. Plakjes ham in drieen snijden. Op elk filetlapje plakje ham leggen en met coctailprikker vaststeken. Stukjes vlees op schaal leggen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
3. Vlees in circa 30 minuten op kamertemperatuur laten komen en op tafel zetten.

Bereidingswijze

Scheutje (olijf)olie in gourmetpannetje verhitten. Plakje vlees aan beide kanten bruin bakken. 1 Eetlepel plakjes shii-take of champignonplakjes ca. 1 minuut meebakken. Scheutje witte wijn toenvoegen en even laten meesudderen. In plaats van wijn kunt ook een scheutje sinaasappelsap of bouillon toevoegen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

berjol avatar
berjol

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten