1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine

Tajine

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-02-2002

Ingrediënten


Kilo Schaap of Lamsvlees met been, 200 gram Sperciebonen, 1 courgette, 1 aubergine, 2 Meiraapjes,1 ui, 2 groene paprika`s, blik Kekererwten, 5 grote vleestomaten,1 bos koriander,3 teentjes knoflook, 1 el komijn, 1 el parikapoeder, 1 el gemberpoeder.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Vlees in grote stukken snijden, eventueel aan de( MARROKAANSE )slager vragen.
Alle groenten wassen en in grove stukken snijden.
Knoflook pellen.
Coriander wassen en fijnsnijden.
Ui fijn snijden.
Tomaten pellen en in blokjes snijden.
Kekers onder de kraan uitspoelen in de zeef en uit laten lekken.

Bereidingswijze


Vul de pan met 1 1/2 liter water en leg het vlees er in.
Breng het aan de kook en laat het op half vuur gaar worden met de deksel half op de pan, zodat het water totaal verdampt.
Wanneer het vlees gaar is de groenten erbij doen en in hun eigen sappen half gaar stoven.
Vervolgens de knoflook, tomaten,de fijngesneden ui en de specerijen erbij doen.
De laatste vijf minuten de kekererwten toevoegen.
De Tajine laten garen op half vuur tot de sappen bijna ingekookt zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top